Jablečná rusalka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jablečná rusalka

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rusko

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si omyjeme, osušíme a rozpůlíme středně velká kyselejší jablíčka, vykrojíme jádřince a neloupaná je nakrájíme na kousky.

Větší plech hodně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech stejnoměrně rozprostřeme jablíčka, posypeme trochu cukrem a skořicí a posekanými loupanými mandlemi. Půlku mandlí si odložíme.

Zalijeme těstem, které si připravíme tak, že v misce rozšleháme vejce s cukrem a přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Těsto posypeme mandlemi.

V předehřáté troubě jablečnou rusalku upečeme.

Po vychladnutí jablečnou rusalku pocukrujeme cukrem s vanilkou a nakrájíme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist