Tvarohovo-podmáslový cop
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- rum 1 ks
- citron 0.5 ks
- podmáslí 10 lžíce
- vanilkový cukr 1 balíček
- olej 9 lžíce
- prášek do pečiva 1 ks
- hladká mouka 250 g
- sůl 1 špetka
- rozinky 1 ks
- tvaroh 250 g
- cukr moučka 100 g
- polohrubá mouka 200 g
- na ozdobu
- mandlové lupínky 4 lžíce
- na potření
- žloutek 1 ks
- podmáslí 1 lžíce
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Německo
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na vál prosejeme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme tvaroh, podmáslí, olej, cukr, vanilkový cukr, sůl a přistrouháme citronovou kůru.
Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu.
Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu.
Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut.
Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova.
Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.
Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu.
Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu.
Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut.
Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova.
Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017457) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316413) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237940) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234722) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131936) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113951)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy