Litevský medový perník

Kategorie: Moučníky

Autor:

Litevský medový perník

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Litva

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve větší míse promícháme vejce s cukrem, přidáme med, skořici, polovinu kypřícího prášku, mletý hřebíček. Do tohoto základu těsta přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Aby byl perník tmavý, přidáme do těsta kakao.

Do těsta také patří karamel a med. Karamel připravíme tak, že na pánvičce upražíme 2 kostky cukru, přilijeme 2 lžíce vody a necháme projít varem, až se karamel začne táhnout. Karamel přidáme do těsta společně s medem a promícháme.

Plech nebo formu na perník vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Použít můžeme i pečící papír. Povrch perníku posypeme sekanými mandlemi nebo ořechy.

Litevský medový perník pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečený perník nejprve necháme vychladnout a teprve potom jej podáváme. Perník můžeme také podélně rozkrojit, potřít džemem, znovu spojit a povrch polít čokoládovou polevou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist