Holandský jablečný koláč
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- náplň
- rum 1 ks
- cukr moučka 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- rozinky 60 g
- mletá skořice 3 lžička
- velké jablko 4 ks
- podle potřeby
- máslo na vymazání 1 ks
- těsto
- sůl 1 špetka
- vejce 1 ks
- máslo 180 g
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka 300 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Nizozemsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rozinky si předem necháme nabobtnat v několika lžících rumu. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Mouku, cukr, sůl a polovinu rozšlehaného vejce si dáme do mísy. Přidáme kousky změklého másla a rukama zpracujeme těsto. 2/3 těsta vtlačíme do máslem vymazané formy (průměr 24 cm), u okrajů asi do výšky 3 cm.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme k nim citronovou šťávu, skořici, cukr a okapané rozinky. Směsí naplníme formu.
Zbytek těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme jimi na povrchu holandského jablečného koláče mřížku. Mřížku pak potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.
Holandský jablečný koláč pečeme, dokud mřížka nezíská zlatavou barvu, přibližně 30 minut. Koláč podáváme teplý i studený.
Mouku, cukr, sůl a polovinu rozšlehaného vejce si dáme do mísy. Přidáme kousky změklého másla a rukama zpracujeme těsto. 2/3 těsta vtlačíme do máslem vymazané formy (průměr 24 cm), u okrajů asi do výšky 3 cm.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme k nim citronovou šťávu, skořici, cukr a okapané rozinky. Směsí naplníme formu.
Zbytek těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme jimi na povrchu holandského jablečného koláče mřížku. Mřížku pak potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.
Holandský jablečný koláč pečeme, dokud mřížka nezíská zlatavou barvu, přibližně 30 minut. Koláč podáváme teplý i studený.
Podobné recepty
- » Holandský řízek IV
(Hodnocení: 1.32 - hlasovalo 31x) - » Holandský řízek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holandský řízek
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 3x) - » Holandský prejt
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holandský řízek III
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Holandský guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bůčkový holandský řízek
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232263) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy