Tradiční americký koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tradiční americký koláč

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: USA

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve větší míse spolu smícháme mouku a sůl. Poté do těsta po částech zapracováváme máslo (2 lžičky odložíme stranou), následně přidáváme vodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do igelitového pytlíku či potravinářské folie a na 4 hodiny nebo i celou noc umístíme do ledničky.

Poté těsto znovu prohněteme, vyplníme jím dno a strany formy. Troubu předehřejeme na 200 °C.

V druhé větší míse spolu smícháme jablka nakrájená na plátky, cukr, lžíci polohrubé mouky a skořici. Vše důkladně zamícháme a náplní vyplníme formu. Navrch těsta naneseme 2 zbývající lžičky másla a připravený koláč ještě přikryjeme plackou vyválenou ze zbylého těsta. Nakonec uděláme do těsta špejlí pár dírek, aby pára z jablek měla kudy utíkat.

Tradiční americký koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu do té doby, než těsto zezlátne. Koláč je hotový za cca 40 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist