Rakvičky s pařížskou šlehačkou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rakvičky s pařížskou šlehačkou

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smetanu přivedeme v kastrůlku pozvolna k varu. Pak ji odstavíme. Želatinu namočíme na 10 minut do vody, vymačkáme a vmícháme do teplé šlehačky. Čokoládu nasekáme na malé kousky.

Smetanu vlijeme k nasekané čokoládě a společně řádně mícháme, dokud se ingredience zcela nepropojí. Ochutíme rumem. Vše krátce prošleháme ponorným mixérem a uložíme na noc do ledničky.

Připravíme si hmotu na rakvičky. Žloutky s bílkem, prosátým cukrem a vanilkovou dření vyškrábnutou z lusku vyšleháme do pevné pěny. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku.

Těsto nastříkáme zhruba do 2/3 výšky formiček, které jsme předem vymazali sádlem a vysypali hladkou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, až rakvičková hmota vystoupí po okraj formiček.

Teplotu snížíme na 150°C a korpusky dosoušíme asi 45 minut. Upečené je necháme ve formičkách částečně vychladnout. pak je vyklopíme. Vychlazenou pařížskou smetanu vyšleháme dotuha.

Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a nastříkáme ji na vychladlé korpusky. Před podáváním necháme rakvičky 10 minut odležet a pak povrch posypeme pistáciemi.

Poznámka:

20 ks
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist