Rakouské vafle

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rakouské vafle

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rakousko

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Změklé máslo utřeme s cukrem, solí a skořicí do pěny. Za stálého míchání postupně po jednom přidáváme vejce. Další přidáme až když je to předchozí řádně rozmíchané. Poté přimícháme rum.
Mouku prosijeme s kypřícím práškem, přidáme do těsta a pořádně promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a důkladně mícháme. Nakonec už jen stačí rozpálit vaflovou formu, vymastit jí olejem (nemusí být potřeba) a upéct vafle do světlehněda. Lze podávat samotné i ozdobené ovocem, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Diskuze

Recept jsem zkoušela dnes z poloviční dávky a ještěže tak! Za prvé, z polovičního množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Takže nechápu uvedený počet porcí 5, když z plné dávky by jich vyšlo tak 14! Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, 175 gr másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelně tučná kalorická bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu. Co se týče surovin autor tak nějak zapomněl uvést zda se má použít smetana 12%, 31% nebo 33%, což je podstatný rozdíl, pod pojmem „sladká smetana“ si můžeme představit prakticky cokoli.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist