Rebarborové koláče
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Hladká mouka 280 g
- Cukr 1 lžička
- Sůl 0.25 lžička
- Máslo 170 g
- Ledová voda 125 ml
- NÁPLŇ
- Rebarbora 680 g
- Maliny 125 g
- Hladká mouka 3 lžíce
- Krupicový cukr 200 g
- Máslo rozpuštěné 250 g
- Cukr krystal 1 miska
- Vanilková zmrzlina 1 balení
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Těsto přijde na řadu jako první. V míse promíchám mouku, cukr a sůl, přidám na kostky nakrájené máslo a prsty těsto zpracuju na drobenku. Nakonec přiliju vodu a uhnětu těsto. Hnětu krátce, abych to nepřehnala, protože by pak bylo tvrdé. Z těsta vytvaruju kouli a dám ho na 30 minut chladit.
Plech vyložím pečicím papírem a předehřeju troubu na 200 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválím z těsta čtyři kola silná asi 2,5 cm, každé o průměru asi 15 cm. Kola přendám na plech a než připravím náplň, nechám je chladit v lednici.
Odstraním konce rebarbory a nakrájím ji asi na 2,5cm kousky. Ve velké míse promíchám nakrájenou rebarboru, maliny, mouku a cukr a nechám asi 5 minut odpočinout. Těsto vyndám z lednice, nechám ho 5–10 minut stát při pokojové teplotě, aby se mi s ním dobře pracovalo. Náplň rozdělím do středu koláčů tak, aby mi zůstal asi 5cm okraj – ten zahnu dovnitř, pomažu rozpuštěným máslem, koláče posypu cukrem a dám péct na 45–55 minut. Nakonec je nechám na mřížce vychladnout.
Plech vyložím pečicím papírem a předehřeju troubu na 200 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválím z těsta čtyři kola silná asi 2,5 cm, každé o průměru asi 15 cm. Kola přendám na plech a než připravím náplň, nechám je chladit v lednici.
Odstraním konce rebarbory a nakrájím ji asi na 2,5cm kousky. Ve velké míse promíchám nakrájenou rebarboru, maliny, mouku a cukr a nechám asi 5 minut odpočinout. Těsto vyndám z lednice, nechám ho 5–10 minut stát při pokojové teplotě, aby se mi s ním dobře pracovalo. Náplň rozdělím do středu koláčů tak, aby mi zůstal asi 5cm okraj – ten zahnu dovnitř, pomažu rozpuštěným máslem, koláče posypu cukrem a dám péct na 45–55 minut. Nakonec je nechám na mřížce vychladnout.
Podobné recepty
- » Rebarborové řezy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborové muffiny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborové koláčky II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborové mléko
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborové mléko
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
(Hodnocení: 1.07 - hlasovalo 15x) - » Tvarohová nádivka na koláče
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307986) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy