Jahodové palačinky
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- ZÁKLADNÍ TĚSTO
- Špaldová jemně mletá celozrnná mouka 300 g
- Tekutina 600 ml
- Vejce 1 ks
- Sůl dle chuti 1 špetka
- Slunečnicový olej 1 lžička
- JAHODOVÉ PALAČINKY
- Čerstvé jahody 300 g
- Zakysaná smetana 1 kelímek
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Večeře
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky. Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem. Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.
JAHODOVÉ PALAČINKY
Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.
Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi dva centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé. Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali. Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.
Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na šneky.
JAHODOVÉ PALAČINKY
Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.
Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi dva centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé. Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali. Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.
Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na šneky.
Podobné recepty
- » Kynuté jahodové knedlíky III
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Kynuté jahodové knedlíky I
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodové tiramisu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Jahodové mojito
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodové smoothie
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rebarborovo-jahodové pyré
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Jahodové řezy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy