Jahodové palačinky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodové palačinky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky. Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem. Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.

JAHODOVÉ PALAČINKY

Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.

Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi dva centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé. Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali. Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.

Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na šneky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist