Hruškový závin s pudinkem
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- hrušky 4 ks
- vanilkový cukr 2 ks
- mléko 400 ml
- cukr 2 lžíce
- žloutek 1 ks
- čokoládový pudink v prášku 1 ks
- listové těsto 1 ks
- mouka na vál 1 ks
- žloutek na potření 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Posypeme 1 vanilkovým cukrem a povaříme asi 2 minuty. Ovoce by mělo zůstat pevné.
Z mléka, cukru, vanilkového cukru, 1 žloutku a pudinku v prášku připravíme pudink, který necháme mírně vychladnout.
Z těsta vyválíme na válu posypaném moukou obdélníkovou placku, na kterou rozetřeme připravený pudink a rozprostřeme hrušky.
Těsto svineme z delší strany, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným žloutkem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut. Upečený závin necháme úplně vychladnout a pak jej pocukrujeme.
Z mléka, cukru, vanilkového cukru, 1 žloutku a pudinku v prášku připravíme pudink, který necháme mírně vychladnout.
Z těsta vyválíme na válu posypaném moukou obdélníkovou placku, na kterou rozetřeme připravený pudink a rozprostřeme hrušky.
Těsto svineme z delší strany, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným žloutkem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut. Upečený závin necháme úplně vychladnout a pak jej pocukrujeme.
Poznámka:
Pokud právě nemáš čerstvé hrušky, můžeš použít i kompotované. Moučník nejlépe chutná pořádně vychlazený z lednice.Podobné recepty
- » Hruškový závin z listového těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Hruškový koláč
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 10x) - » Hruškový štrůdl
(Hodnocení: 2.2 - hlasovalo 5x) - » Hruškový závin z listového těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Hruškový kompot s citronovou šťávou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Francouzský hruškový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hruškový koláč (rozpis na formu o průměru 28 cm)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307955) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232211) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy