Jahodová roláda

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodová roláda

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme k nim špetku soli a cukr a vyšleháme v tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky s olejem. Poté zlehka vmícháme vařečkou mouku, prášek do pečiva a kakao.
Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 6 - 8 minut. Pak teplotu snížíme na 140 °C a ještě krátce dopečeme.
Roládu necháme chvilku vychladit a vlažnou ji stočíme. Pak uvolníme pečící papír a po vychladnutí plníme krémem.
Na přípravu krému si vložíme do plastové krabičky s dobře přiléhajícím víkem všechny ingredience. Nic nemícháme, pouze krabičku pevně upevníme víkem a pořádně obsahem protřepeme. Po chvilce budeme cítit jak obsah tuhne, až zhoustne úplně.
Roládu můžeme ještě potřít zbývajícím krémem a polít čokoládovou polevou.

Poznámka:

Jahody před vložením do misky můžeme lehce překrájet na menší kousky. Máme-li čerstvé jahody, klademe je ještě na krém před stočením rolády.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist