Jahodová roláda
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr moučka 6 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- holandské kakao 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- prášek do pečiva 0.75 balíček
- Krém
- jahody (kompotové nebo mražené) 200 g
- pudink bez vaření vanilkový Dr. Oetker 1 balení
- šlehačka 1 ks
- ztužovač šlehačky 1 ks
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme k nim špetku soli a cukr a vyšleháme v tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky s olejem. Poté zlehka vmícháme vařečkou mouku, prášek do pečiva a kakao.
Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 6 - 8 minut. Pak teplotu snížíme na 140 °C a ještě krátce dopečeme.
Roládu necháme chvilku vychladit a vlažnou ji stočíme. Pak uvolníme pečící papír a po vychladnutí plníme krémem.
Na přípravu krému si vložíme do plastové krabičky s dobře přiléhajícím víkem všechny ingredience. Nic nemícháme, pouze krabičku pevně upevníme víkem a pořádně obsahem protřepeme. Po chvilce budeme cítit jak obsah tuhne, až zhoustne úplně.
Roládu můžeme ještě potřít zbývajícím krémem a polít čokoládovou polevou.
Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 6 - 8 minut. Pak teplotu snížíme na 140 °C a ještě krátce dopečeme.
Roládu necháme chvilku vychladit a vlažnou ji stočíme. Pak uvolníme pečící papír a po vychladnutí plníme krémem.
Na přípravu krému si vložíme do plastové krabičky s dobře přiléhajícím víkem všechny ingredience. Nic nemícháme, pouze krabičku pevně upevníme víkem a pořádně obsahem protřepeme. Po chvilce budeme cítit jak obsah tuhne, až zhoustne úplně.
Roládu můžeme ještě potřít zbývajícím krémem a polít čokoládovou polevou.
Poznámka:
Jahody před vložením do misky můžeme lehce překrájet na menší kousky. Máme-li čerstvé jahody, klademe je ještě na krém před stočením rolády.Podobné recepty
- » Jahodová roláda II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jahodová roláda
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí jahodová bublanina
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 39x) - » Domácí jahodová marmeláda
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 40x) - » Jahodová hrníčková bublanina
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Jahodová marmeláda bez cukru
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Domácí jahodová zmrzlina
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015789) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308666) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237364) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232367) - » Couračka
(Navštívilo: 150782) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131084) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113677)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy