Tmavý čokoládový koláč
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- tuk hera 150 g
- čokoládové chipsy 200 g
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka 150 g
- vejce 4 ks
- prášek do pečiva 6 g
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 14
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Předehřejte troubu na 160°C. Vložte Heru a cukr do mísy a šlehejte mixérem 5-8 minut dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidejte vejce.
Vložte 150 g čokolády do hrnce. Hrnec vložte na pánev s vroucí vodou a chechte čokoládu rozpustit (ujistěte se, že se voda nedostane do čokolády). Vymíchejte čokoládu dohladka a přidejte do těsta spolu se zbývajícími kousky čokolády.
Mouku, špetku soli a kypřící prášek přidejte do mísy a rychle zapracujte do těsta. Těsto vlijte do připravené pečící formy (vymazaná a pečícím papírem vyložená hluboká pečící forma). Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut dozlatova, poté vyndejte koláč z trouby a nechte 2 minuty odpočinout ve formě. Vyklopte koláč a nechte vychladnout. Krájejte koláč na plátky.
Tip: Koláč po upečení pokapte 100 ml espresso nebo pomerančovým likérem, povrch ozdobte šlehačkou a plátky mandlí.
Tip: Snadno čokoládu rozpustíte v mikrovlnce: dejte čokoládu do mísy a vložte ji do mikrovlnné trouby na 30 sekund na plný výkon.
Vložte 150 g čokolády do hrnce. Hrnec vložte na pánev s vroucí vodou a chechte čokoládu rozpustit (ujistěte se, že se voda nedostane do čokolády). Vymíchejte čokoládu dohladka a přidejte do těsta spolu se zbývajícími kousky čokolády.
Mouku, špetku soli a kypřící prášek přidejte do mísy a rychle zapracujte do těsta. Těsto vlijte do připravené pečící formy (vymazaná a pečícím papírem vyložená hluboká pečící forma). Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut dozlatova, poté vyndejte koláč z trouby a nechte 2 minuty odpočinout ve formě. Vyklopte koláč a nechte vychladnout. Krájejte koláč na plátky.
Tip: Koláč po upečení pokapte 100 ml espresso nebo pomerančovým likérem, povrch ozdobte šlehačkou a plátky mandlí.
Tip: Snadno čokoládu rozpustíte v mikrovlnce: dejte čokoládu do mísy a vložte ji do mikrovlnné trouby na 30 sekund na plný výkon.
Podobné recepty
- » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Vejce z grilu s tmavým chlebem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » MARINOVANÝ LOSOS S TMAVÝM RUMEM A KUSKUSOVÝM SALÁTEM
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tmavý kaštanový likér
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Omáčka s tmavými fazolemi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tmavý kaštanový likér
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chutný tmavý chléb
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy