Flammkuchen (Tarte)
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- žitná mouka 150 g
- hladká mouka 100 g
- olivový olej 2 lžíce
- droždí 10 g
- sůl 1 špetka
- Na dohotovení
- slanina 200 g
- crème fraîche s bylinkami 125 g
- pažitka 1 svazek
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Obě mouky sesypeme na jednu hromadu, ve středu homole vytvoříme důlek, kam dáme rozdrobené kvasnice promíchané se 100 ml vlažné vody a trochou mouky, těsto překryjeme čistou utěrkou a necháme 15-20 minut vzejít kvásek
2. Přidáme olej, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžíce vlažné vody, na pomoučené pracovní ploše uhněteme hladké těsto, které necháme 40 minut odpočinout pět zakryté utěrkou
3. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky, šalotky oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky nebo kolečka, slaninu osmahneme dokřupava na suché pánvi bez tuku, šalotky na stejné pánvi po slanině jemně osmahneme, oboje spolu promícháme, slaninovou směs necháme prochladnout
4. Předehřejeme troubu na 240 °C (horkovzdušnou na 220 °)
5. Těsto zpracujeme, rozdělíme na 6 dílů a na pomoučené pracovní ploše vyválíme buď jeden velký ovál, který nakrájíme na obdélníky, nebo hned vyválíme 6 ks tenkých oválných koláčů, ty přendáme na plech vyložený papírem na pečení
6. Crème fraîche s bylinkami rozetřeme po povrchu koláčů a rozložíme slaninovou směs
7. Pečeme 15-20 minut, pak koláče vytáhneme a hojně posypeme pažitkou.
Doporučení:
Crème fraîche se může nahradit prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše olivového oleje a kapky vody, koláče tak získají další chuťový rozměr.
Poznámka:
Crème fraîche lze koupit, nebo si ho vyrobit doma, recept zde: Créme fraiche.
2. Přidáme olej, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžíce vlažné vody, na pomoučené pracovní ploše uhněteme hladké těsto, které necháme 40 minut odpočinout pět zakryté utěrkou
3. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky, šalotky oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky nebo kolečka, slaninu osmahneme dokřupava na suché pánvi bez tuku, šalotky na stejné pánvi po slanině jemně osmahneme, oboje spolu promícháme, slaninovou směs necháme prochladnout
4. Předehřejeme troubu na 240 °C (horkovzdušnou na 220 °)
5. Těsto zpracujeme, rozdělíme na 6 dílů a na pomoučené pracovní ploše vyválíme buď jeden velký ovál, který nakrájíme na obdélníky, nebo hned vyválíme 6 ks tenkých oválných koláčů, ty přendáme na plech vyložený papírem na pečení
6. Crème fraîche s bylinkami rozetřeme po povrchu koláčů a rozložíme slaninovou směs
7. Pečeme 15-20 minut, pak koláče vytáhneme a hojně posypeme pažitkou.
Doporučení:
Crème fraîche se může nahradit prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše olivového oleje a kapky vody, koláče tak získají další chuťový rozměr.
Poznámka:
Crème fraîche lze koupit, nebo si ho vyrobit doma, recept zde: Créme fraiche.
Podobné recepty
- » Jablečný flammkuchen
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mini flammkuchen z Alsaska
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy