Flammkuchen (Tarte)

Kategorie: Moučníky

Autor:

Flammkuchen (Tarte)

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Obě mouky sesypeme na jednu hromadu, ve středu homole vytvoříme důlek, kam dáme rozdrobené kvasnice promíchané se 100 ml vlažné vody a trochou mouky, těsto překryjeme čistou utěrkou a necháme 15-20 minut vzejít kvásek
2. Přidáme olej, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžíce vlažné vody, na pomoučené pracovní ploše uhněteme hladké těsto, které necháme 40 minut odpočinout pět zakryté utěrkou
3. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky, šalotky oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky nebo kolečka, slaninu osmahneme dokřupava na suché pánvi bez tuku, šalotky na stejné pánvi po slanině jemně osmahneme, oboje spolu promícháme, slaninovou směs necháme prochladnout
4. Předehřejeme troubu na 240 °C (horkovzdušnou na 220 °)
5. Těsto zpracujeme, rozdělíme na 6 dílů a na pomoučené pracovní ploše vyválíme buď jeden velký ovál, který nakrájíme na obdélníky, nebo hned vyválíme 6 ks tenkých oválných koláčů, ty přendáme na plech vyložený papírem na pečení
6. Crème fraîche s bylinkami rozetřeme po povrchu koláčů a rozložíme slaninovou směs
7. Pečeme 15-20 minut, pak koláče vytáhneme a hojně posypeme pažitkou.

Doporučení:
Crème fraîche se může nahradit prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše olivového oleje a kapky vody, koláče tak získají další chuťový rozměr.

Poznámka:
Crème fraîche lze koupit, nebo si ho vyrobit doma, recept zde: Créme fraiche.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist