Tradiční mazanec

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 215 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ze lžíce mouky, lžičky cukru, rozdrobeného droždí a čtyř lžic mléka zadělejte kvásek a nechte na teplém místě 15 minut kynout.



Rozinky opláchněte a namočte do rumu. Do mísy prosejte mouku, přidejte oba cukry, sůl, citronovou kůru, namočené rozinky, žloutky, téměř všechny mandle, přilijte vykynutý kvásek. Vlahé máslo promíchejte se zbylým mlékem. Postupně přilévejte a vypracujte tužší těsto.



Těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte a vraťte do mísy, překryjte utěrkou a na teplém místě nechte asi hodinu kynout.



Vykynuté těsto opět na pomoučené pracovní desce prohněťte, rozdělte na dvě části, z kterých připravte kulaté bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě chvíli kynout. Pak na nich nůžkami nastříhněte křížek a potřete rozšlehaným vejcem a poklaďte zbylými mandlemi. Vložte je do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 5 minut, teplotu zmírněte na 160°C a bochánky zvolna pečte 30 minut. Pak dopečte asi 20 minut při 100°C. Můžete je zakrýt alobalem, aby příliš neztmavly. Po vyjmutí z trouby je ihned potřete máslem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist