Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, takže dvě hodiny předem si je vyndejte z ledničky. Sušenky rozdrťte rukama nebo pomocí mixéru a spojte s rozpuštěným máslem v hmotu. Dortovou formu o průměru 28 cm vymažte celou pořádně máslem, do ní vložte do kruhu vystřižený pečicí papír a opět ho vymažte máslem. Za pomoci skleničky s rovným dnem na dno formy natlačte sušenkovou hmotu a pěkně ji udusejte.

2
Z alobalu si nachystejte dva pruhy dlouhé 40 cm, dejte je na sebe do kříže, doprostřed položte formu a alobalem ji obalte tak, aby se do ní při pečení ve vodní lázni nedostala voda.

3
Troubu předehřejte na 170 ˚C. Důkladně promíchejte lžíci cukru a škrob, přilijte vodu, citronovou šťávu a maliny. Na středním ohni za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 30 sekund a míchejte. Nechte vychladnout a propasírujte, abyste se zbavili slupek.

4
Metličkou spojte Philadelphii s cukrem, přidejte vajíčko a bílek, vanilku a citronovou šťávu. Čokoládu nalámejte na kousíčky a se smetanou ji pomalu zahřejte ve vodní lázni tak, aby se rozpustila. Čokoládovou směs spojte se sýrovou směsí. Vymíchejte dohladka.

5
2/3 vzniklé sýrové směsi nalijte na sušenkový korpus. Nyní přijde čas na to, abyste sýrovou hmotu polili třetinou malinové směsi. Pak opět zalijte zbytkem sýrové směsi. Povrch cheesecaku pocákejte druhou třetinou malinové omáčky a vidličkou nebo např. špejlí vytvořte efektní mramorování. Nebo jako na obrázku – pomocí injekční stříkačky či lžičky udělejte na povrchu cheesecaku kapky, které pak špejlí spojte do kruhu (při kroužení střídáme směr) a vytvoříme tak "něcojakosrdíčka".

6
Pečte 40 minut ve vodní lázni. Do nádoby, do které pak postavíte formu (vyšší plech, pekáč...) nalijte vařící vodu do výše 1 cm, vložte formu s cheesecakem a dejte péct na 1 hodinu. Troubu neotvírejte. Po hodině troubu – opět bez otevírání – vypněte a dál si cheesecaku nevšímejte. Nevšímejte si ho celých šest hodin. Díky tomu nepopraská a zůstane krásně smetanově sýrově sametový. Po šesti hodinách ho šoupněte do lednice, kde ho nechte odpočinout přes noc. Třetí třetinu ovocné směsi podávejte k cheesecaku jako omáčku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist