Piškot s ovocem a tvarohem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Piškot s ovocem a tvarohem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Žlutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a žloutky a na závěr vešleháme mouku
2. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 20 až 30 minut
4. Po vychladnutí korpusu potřeme tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, polijeme želém a necháme ztuhnout.

Příprava tvarohové náplně:
Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry dáme do mísy, rozšleháme metličkou.

Příprava želé:
Polovinu ovocné šťávy dáme vařit a v druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek, který do horké šťávy pomalu zamícháváme. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, po částečném prochladnutí aplikujeme na moučník.

Doporučení:
- Místo kompotovaného ovoce můžeme použít i ovoce čerstvé, pak místo šťávy z kompotu použijeme sirup, popřípadě cukr a citrónovou šťávu s vodou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist