Buchty s rumovým tvarohem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V misce utřeme droždí s lžící cukru, přidáme asi třetinu vlažného mléka a hrst mouky a rozmícháme na hladké těstíčko. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout kvásek.

2. Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, špetku soli, muškátový oříšek, kvásek, žloutky, nastrouhanou kůru z citronu, zchladlý rozpuštěný tuk a za postupného přilévání mléka zaděláme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout na dvojnásobný objem.

3. Na náplň utřeme tvaroh s cukry, jemně nastrouhanou citronovou kůrou, vmícháme žloutek, rozinky a sníh z bílku.

4. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 4-5 cm a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Ty v dlani zploštíme, do středu každého dílu dáme trochu tvarohové náplně, buchty zabalíme a okraje těsta dobře spojíme a uzavřeme.

5. V kastrůlku rozpustíme máslo s omegou a vymažeme pekáč. Buchty postupně namáčíme v rozpuštěném tuku a jednu po druhé klademe těsně vedle sebe na pekáč. Povrch potřeme zbylým máslem s omegou a necháme ještě chvíli nakynout.

6. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dozlatova. Upečené buchty překlopíme na vál a podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Tip

Buchty můžete plnit také povidly rozmíchanými s trochou rumu nebo vaší oblíbenou zavařeninou. Buchty lze také bez kynutí v pekáči vložit do nepředehřáté trouby, nakynou tak postupně, než se trouba rozpálí, a potom dopéct při vyšší teplotě na barvu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist