DUET ČOKOLÁDOVÉHO PARFÉ S POHANKOVOU SUŠENKOU A JAHODOVOU OMÁČKOU SE ZAKYSANOU SMETANOU
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- Suroviny na jednu formu parfé
- 30% smetana ke šlehání 400 ml
- 60% hořká čokoláda 150 g
- 35% bílá čokoláda 150 g
- cukr krupice 3 lžíce
- amareto do bílé čokolády 0.5 dl
- žloutek 6 ks
- Suroviny na 15 sušenek
- hladká mouka 200 g
- moučkový cukr 70 g
- máslo 50 g
- vejce 1 ks
- med 50 g
- jedlá sůl 1.2 lžička
- skořice 1 lžička
- perníkové koření 1 lžička
- vařená pohanka Lagris 120 g
- Suroviny na jahodovou omáčku ze zakysané smetany
- čerstvé jahody 200 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- zakysaná smetana 200 g
- vanilkový lusk 1.2 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny žloutky s cukrem. Ihned přendáme do dvou studených misek (aby se pěna nesrazila). Částečně zchladíme a přidáme za stálého míchání rozpuštěnou čokoládu. Tmavou čokoládu dáme do jednoho dílů ušlehaných žloutků a bílou čokoládu s amaretem dáme do druhé části žloutků. Ze smetany ušleháme šlehačku, kterou zvolna zamícháme do směsi žloutků a čokolády.Do formy vystlané dvojitou vrstvou potravinářské folie dáme díl krému z bílé a potom díl krému z tmavé čokolády. Jen lehce promícháme vidličkou. Zamrazíme nejlépe na 24 hodin.
Připravíme těsto, které do druhého dne necháme v lednici pod fólii odpočinout. Vyválíme 0,5cm tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary nebo můžeme přímo ze šišky těsta krájet tenké plátky, které pečeme v troubě na 175°C cca 10 minut.
Čerstvé jahody nakrájíme na čtvrtky a smícháme s moučkovým cukrem. Lehce promícháváme, dokud nám jahody nepustí šťávu. Smícháme se zakysanou smetanou a vanilkou.
Připravíme těsto, které do druhého dne necháme v lednici pod fólii odpočinout. Vyválíme 0,5cm tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary nebo můžeme přímo ze šišky těsta krájet tenké plátky, které pečeme v troubě na 175°C cca 10 minut.
Čerstvé jahody nakrájíme na čtvrtky a smícháme s moučkovým cukrem. Lehce promícháváme, dokud nám jahody nepustí šťávu. Smícháme se zakysanou smetanou a vanilkou.
Podobné recepty
- » Sušenky s pohankovou moukou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Omeleta s jahodovou marmeládou
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krupicové noky s jahodovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kynuté lívance s jahodovou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Palačinky plněné jahodovou směsí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy