Kukuřično-špaldový koláč s hruškami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kukuřično-špaldový koláč s hruškami

Suroviny

Porce: 10 + –
  • Kukuřičná hladká biomouka 150 g
  • Celozrnná špaldová biomouka 150 g
  • Kypřící prášek bez fosfátů 4 lžička
  • Mořská sůl 1 špetka
  • Pravá vanilka 1.2 lžička
  • Skořice 2 lžička
  • Lískové oříšky 50 g
  • Rozinky 50 g
  • Hrušek 300 g
  • 100% hrušková šťáva 300 ml
  • Bio javorový sirup 75 ml
  • Lisovaný bioolej 75 ml

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Smíchejte všechny suché ingredience. Oříšky nejdřív nožem rozpulte a ty, které jsou uvnitř hnědé nebo žluklé, bez milosti vyhoďte. Hrušky oloupejte, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je. Pokud máte ovoce z vlastní, chemicky neošetřované zahrady, pak je omyjte, osušte, zbavte jádřinců a stopek a klidně nakrájejte i se slupkou. Přidejte je do misky k suchým přísadám.

2. V jiné misce metlou pořádně promíchejte tekuté přísady; nakonec je smíchejte se suchými a vytvořte těsto. Nalijte ho do vymazané a vysypané formy (potřebujete čtvercovou formu o straně zhruba
25 cm; dvojnásobek těsta vydá na klasický plech) a dejte na pětatřicet až pětačtyřicet minut péct do předehřáté trouby. Doba
pečení závisí na velikosti formy a výšce koláče, takže se raději zapíchnutou špejlí přesvědčte, zda je koláč propečený.

3. Formu vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Koláč nakrájejte a podávejte až po úplném vychladnutí – dokud je teplý, má mazlavější konzistenci. Pěkně vláčný vydrží i pár dnů.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist