Jablkový závin z jogurtového těsta
Kategorie: Moučníky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Polohrubá mouka 2.5 hrnek
- Hera 1 balení
- Bílý jogurt 170 ml
- Jablka 12 ks
- Jádra vlašských ořechů 2 hrst
- Brusinky 1 hrst
- Vanilkový cukr 1 ks
- Máslo 3 lžíce
- Moučkový cukr 2 hrst
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1 Troubu předehřejte na 170–180 °C. Smíchejte prosátou mouku (trochu si nechte na podsypání), tuk nakrájený na plátky a jogurt a vypracujte hladké pružné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici 20 minut odpočinout.
2 Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nahrubo nastrouhejte. Těsto rozdělte na 3 díly a každý postupně vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na obdélníkový plát o délce plechu a šířce asi 20 cm. Střed plátu nechte o něco silnější než okraje a po délce na každý plát naneste třetinu jablek, posypte je částí ořechů, brusinek, vanilkového cukru a skořice. Delší okraje přehněte přes jablka a konce závinu spojte a ohněte dolů. Záviny opatrně přeneste na plech vyložený papírem na pečení a potřete polovinou rozpuštěného másla.
3 Pečte dozlatova a křupava asi 35–45 minut. Plech vyjměte z trouby a záviny ihned ještě jednou potřete zbylým máslem – těsto je pak ještě křupavější a jemnější. Nechte trochu vychladnout, pak záviny pocukrujte a nakrájejte.
2 Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nahrubo nastrouhejte. Těsto rozdělte na 3 díly a každý postupně vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na obdélníkový plát o délce plechu a šířce asi 20 cm. Střed plátu nechte o něco silnější než okraje a po délce na každý plát naneste třetinu jablek, posypte je částí ořechů, brusinek, vanilkového cukru a skořice. Delší okraje přehněte přes jablka a konce závinu spojte a ohněte dolů. Záviny opatrně přeneste na plech vyložený papírem na pečení a potřete polovinou rozpuštěného másla.
3 Pečte dozlatova a křupava asi 35–45 minut. Plech vyjměte z trouby a záviny ihned ještě jednou potřete zbylým máslem – těsto je pak ještě křupavější a jemnější. Nechte trochu vychladnout, pak záviny pocukrujte a nakrájejte.
Podobné recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 19x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Závin s tvarohem a pudinkem
(Hodnocení: 1.69 - hlasovalo 16x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 17x) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 9x) - » Rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 14x) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234627) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy