Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Polohrubá mouka 2 hrnek
  • Krupicový cukr 1 hrnek
  • Strouhaný kokos 2 lžíce
  • Jedlá soda 1.2 lžička
  • Rostlinný olej 1.2 hrnek
  • Kefír 1 hrnek
  • Na polevu
  • Hořká čokoláda 1 ks
  • Smetana ke šlehání 1.2 kelímek
  • Strouhaný kokos 1.3 hrnek
  • Kokosový likér 1.4 hrnek

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Předehřejte mouku na 170 °C a vymažte čtvercovou formu s okrajem trochou oleje nebo másla a vysypte ji moukou nebo vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír.

2 Těsto vlijte do formy, uhlaďte a pečte asi 40 minut, dokud není povrch zlatý a špejle vpíchnutá do středu těsta nevyjde čistá. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut chladnout ve formě a pak korpus několikrát propíchejte špejlí a zakapejte likérem. Nechte ho vsáknout. Potom buchtu přesuňte na mřížku, aby úplně vychladla.

3 Čokoládu na polevu nalámejte do ohnivzdorné mísy, misku postavte na hrnec s vroucí vodou, přilijte smetanu a míchejte do rozpuštění. Stáhněte z hrnce a nechte zchladnout. Občas promíchejte, aby poleva zůstala hladká.

4 Polevu rozetřete na buchtu včetně boků a posypte nahoře i po stranách strouhaným kokosem. Nechte v chladu ztuhnout a pak krájejte na řezy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist