Vláčná kefírová buchta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vláčná kefírová buchta

Suroviny

Porce: 1 + –
  • hladká mouka 250 g
  • holandské kakao 4 lžíce
  • vejce 1 ks
  • med 5 lžíce
  • cukr moučka 200 g
  • jedlá soda 2 lžička
  • olej 0.75 sklenice
  • kefír 0.5 l
  • na ozdobu
  • čokoládová poleva 1 ks
  • na potření
  • višňová marmeláda 1 ks
  • podle chuti
  • oříšky 1 ks
  • rozinky 1 ks
  • podle potřeby
  • tuk na vymazání 1 ks
  • mouka na vysypání 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo.

Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila.

Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist