Frgále (rozpis na 2 koláče)

Kategorie: Moučníky

Autor:

Frgále (rozpis na 2 koláče)

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí a lžičku cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Mezitím utřeme zbylý cukr s máslem a žloutky.

Když se na kvásku začnou dělat bubliny, přidáme k němu utřenou směs, potom zbylé mléko. Promícháme a pak přisypeme mouku s vmíchanou solí. Důkladně vypracujeme těsto. Přikryjeme jej v nádobě utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Hruškové křížaly vložíme do vody a necháme je do měkka vařit s badyánem a skořicí.
Když těsto vyskočí asi na dvojnásobek objemu, rozdělíme hmotu na dva bochánky a necháme je ještě dvacet minut kynout.

Uvařené křížaly slijeme, rozemeleme na mlýnku na maso a přidáme k nim smetanu, vanilkový cukr a trochu citronové šťávy.

Troubu rozehřejeme na 170 stupňů.

Bochánky rozválíme úplně do tenka a přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vychladlou náplní až do okrajů. Posypeme drobenkou. Dáme péct na 40 minut.

Hotové frgále necháme vychladnout, potom pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist