Bavorské vdolečky II.

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bavorské vdolečky II.

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Německo

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do misky dáme rozdrobené droždí, přisypeme 1 lžičku cukru a kapku vlažného mléka, měchačkou mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí, pak přidáme asi 100 g mouky, 1/8 l vlahého mléka a rozmícháme v řidší těsto, připravíme si tak kvásek, povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme na 15 minut kynout
2. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citronovou kůru, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj vykynutý kvásek, žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme v těsto, nezapomeneme přidat rum
3. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout, po vykynutí, jakmile zdvojnásobí svůj objem, těsto srazíme opětovným mícháním a dáme znovu kynout
4. Opět vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 1 cm a okrouhlým vykrajovačem na koblihy vykrajujeme jednotlivá kolečka
5. Vdolky dáme na ubrousek posypaný moukou a necháme znovu kynout, po vykynutí uprostřed vdolečků promáčkneme důlek
6. Vdolečky smažíme zakryté pokličkou v hrnci ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, jakmile se spodní strana vdolků dozlatova vysmaží, obrátíme a bez pokličky dosmažíme
7. Osmažené vdolky klademe na ubrousky, kde se zbavíme přebytečného tuku
8. Vdolky naplníme povidly, nastrouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou, nakonec je pocukrujeme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist