Bavorské vdolečky II.
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- polohruhá mouka 500 g
- máslo 80 g
- cukr písek 70 g
- droždí 30 g
- žloutky 3 ks
- rum 1 lžíce
- mléko 1.4 l
- sůl 1 špetka
- tvaroh 1 kostka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Německo
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do misky dáme rozdrobené droždí, přisypeme 1 lžičku cukru a kapku vlažného mléka, měchačkou mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí, pak přidáme asi 100 g mouky, 1/8 l vlahého mléka a rozmícháme v řidší těsto, připravíme si tak kvásek, povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme na 15 minut kynout
2. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citronovou kůru, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj vykynutý kvásek, žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme v těsto, nezapomeneme přidat rum
3. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout, po vykynutí, jakmile zdvojnásobí svůj objem, těsto srazíme opětovným mícháním a dáme znovu kynout
4. Opět vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 1 cm a okrouhlým vykrajovačem na koblihy vykrajujeme jednotlivá kolečka
5. Vdolky dáme na ubrousek posypaný moukou a necháme znovu kynout, po vykynutí uprostřed vdolečků promáčkneme důlek
6. Vdolečky smažíme zakryté pokličkou v hrnci ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, jakmile se spodní strana vdolků dozlatova vysmaží, obrátíme a bez pokličky dosmažíme
7. Osmažené vdolky klademe na ubrousky, kde se zbavíme přebytečného tuku
8. Vdolky naplníme povidly, nastrouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou, nakonec je pocukrujeme.
2. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citronovou kůru, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj vykynutý kvásek, žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme v těsto, nezapomeneme přidat rum
3. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout, po vykynutí, jakmile zdvojnásobí svůj objem, těsto srazíme opětovným mícháním a dáme znovu kynout
4. Opět vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 1 cm a okrouhlým vykrajovačem na koblihy vykrajujeme jednotlivá kolečka
5. Vdolky dáme na ubrousek posypaný moukou a necháme znovu kynout, po vykynutí uprostřed vdolečků promáčkneme důlek
6. Vdolečky smažíme zakryté pokličkou v hrnci ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, jakmile se spodní strana vdolků dozlatova vysmaží, obrátíme a bez pokličky dosmažíme
7. Osmažené vdolky klademe na ubrousky, kde se zbavíme přebytečného tuku
8. Vdolky naplníme povidly, nastrouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou, nakonec je pocukrujeme.
Podobné recepty
- » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské pečené koleno
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 21x) - » Bavorské vdolky
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 17x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy