Bavorské vdolečky
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek
Suroviny
- Hladká mouka 300 g
- Hrubá mouka 200 g
- Krupicový cukr 40 g
- Vanilkový cukr 1 balíček
- Žloutky 3 ks
- Droždí 20 g
- Hera 80 g
- Mléko 0.75 l
- Rum 1 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Olej na smažení 0.5 l
- Džem 1 sklenice
- Ušlehaná šlehačka 250 g
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Svačina
Země: Německo
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z 0,2 litru mléka, droždí, lžíce mouky a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Žloutky, zbylé mléko a zbylý cukr šleháme v parní lázni tak dlouho, až vše pěkně zhoustne. Mísu sejmeme z parní lázně, přidáme kvásek, rum a rozpuštěnou heru a vše promícháme. Nakonec do těsta po částech zapracujeme osolenou mouku. Těsto necháme v teple vykynout a pak z něj lžící vykrájíme přibližně stejně velké kousky, které na pomoučeném vále zakulatíme a necháme znovu vykynout. Olej necháme rozpálit v nepříliš širokém kastrole a v něm postupně osmažíme vdolečky. Do oleje je klademe spodní plochou stranou nahoru. Během smažení musí v oleji volně plavat, v žádném případě se nesmí dotýkat dna kastrolu. Po vložení vdolečků kastrol přiklopíme poklicí a tu 2-3 minuty nezvedáme. Pod ní se vdolečky pečou jen ze spodu, pára nad olejem je zvrchu ochlazuje a vdolečky se uvnitř vyfouknou. Po sejmutí poklice a když jsou na spodní straně krásně zlatavé, vdolečky obrátíme spodní stranou nahoru a dosmažíme druhou stranu. Během pečení do vdolečků nikdy nepícháme vidličkou. Hotové vdolečky položíme na chvíli na papírový ubrousek, který z nich odsaje přebytečný tuk. Pak je narovnáme na plochou mísu, na každý dáme lžičku džemu a dozdobíme kopečkem šlehačky.
Podobné recepty
- » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské vdolečky II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské pečené koleno
(Hodnocení: 1.65 - hlasovalo 20x) - » Bavorské vdolky
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 17x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012934) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 293141) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236160) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223426) - » Couračka
(Navštívilo: 150674) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128348) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy