Bavorské vdolečky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bavorské vdolečky

Suroviny

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Svačina

Země: Německo

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z 0,2 litru mléka, droždí, lžíce mouky a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Žloutky, zbylé mléko a zbylý cukr šleháme v parní lázni tak dlouho, až vše pěkně zhoustne. Mísu sejmeme z parní lázně, přidáme kvásek, rum a rozpuštěnou heru a vše promícháme. Nakonec do těsta po částech zapracujeme osolenou mouku. Těsto necháme v teple vykynout a pak z něj lžící vykrájíme přibližně stejně velké kousky, které na pomoučeném vále zakulatíme a necháme znovu vykynout. Olej necháme rozpálit v nepříliš širokém kastrole a v něm postupně osmažíme vdolečky. Do oleje je klademe spodní plochou stranou nahoru. Během smažení musí v oleji volně plavat, v žádném případě se nesmí dotýkat dna kastrolu. Po vložení vdolečků kastrol přiklopíme poklicí a tu 2-3 minuty nezvedáme. Pod ní se vdolečky pečou jen ze spodu, pára nad olejem je zvrchu ochlazuje a vdolečky se uvnitř vyfouknou. Po sejmutí poklice a když jsou na spodní straně krásně zlatavé, vdolečky obrátíme spodní stranou nahoru a dosmažíme druhou stranu. Během pečení do vdolečků nikdy nepícháme vidličkou. Hotové vdolečky položíme na chvíli na papírový ubrousek, který z nich odsaje přebytečný tuk. Pak je narovnáme na plochou mísu, na každý dáme lžičku džemu a dozdobíme kopečkem šlehačky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist