Awajuki ičigo
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- jahody 100 g
- cukr moučka 80 g
- želatina 20 g
- bílky 3 ks
- voda 350 ml
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Japonsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Želatinu vložíme do 350 ml studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat, potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme, vychladlou želatinu přímýcháme do sněhu
3. Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtky
4. Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout, pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří
5. Formu dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout
6. Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme, vychladlou želatinu přímýcháme do sněhu
3. Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtky
4. Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout, pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří
5. Formu dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout
6. Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy