Skořicová omáčka
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- Varianta 1
- koří mléko 1.2 l
- celá skořice 2 ks
- cukr 200 g
- med 1 lžíce
- prášek do pečiva 1 lžička
- Varianta 2
- kozí mléko 1.2 l
- celá skořice 1 ks
- med 3 lžíce
- prášek do pečiva 1 lžička
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hlavně musím předeslat, abyste se nebáli kozího mléka. Jeho charakteristická chuť nebude ve výsledku vůbec znát. Moje maminka k smrti nesnáší cokoliv byť jen připomínající kozí produkty, ale skořicová omáčka (nebo chcete-li poleva) jí chutná.
Varianta 1:
Smíchejte všechny ingredience v hrnci a přiveďte k varu. Nikam neodbíhejte, protože jakmile se směs začne vařit, prášek do pečiva způsobí, že vyběhne a začne pěnit. Stále míchejte, dokud pěna neopadne a poté vařte na mírném ohni 30 minut nebo do zhoustnutí. Vytáhněte skořici a dejte vychladit.
Varianta 2:
Postup se liší přidáním prášku do pečiva až když směs vaří. Potom se nechá na mírném ohni probublávat 60 minut, ale tento čas je relativní – průběžně kontrolujte, až je omáčka hustá tak, aby rovnoměrně pokryla zadní stranu lžíce – asi jako zmrzlinové polevy, ale chladnutím ještě zhoustne.
Oba postupy se dají aplikovat na kteroukoliv variantu. Obsah cukru a množství skořice můžete měnit podle chuti.
Varianta 1:
Smíchejte všechny ingredience v hrnci a přiveďte k varu. Nikam neodbíhejte, protože jakmile se směs začne vařit, prášek do pečiva způsobí, že vyběhne a začne pěnit. Stále míchejte, dokud pěna neopadne a poté vařte na mírném ohni 30 minut nebo do zhoustnutí. Vytáhněte skořici a dejte vychladit.
Varianta 2:
Postup se liší přidáním prášku do pečiva až když směs vaří. Potom se nechá na mírném ohni probublávat 60 minut, ale tento čas je relativní – průběžně kontrolujte, až je omáčka hustá tak, aby rovnoměrně pokryla zadní stranu lžíce – asi jako zmrzlinové polevy, ale chladnutím ještě zhoustne.
Oba postupy se dají aplikovat na kteroukoliv variantu. Obsah cukru a množství skořice můžete měnit podle chuti.
Poznámka:
Omáčka je vynikající jako poleva na zmrzlinu nebo s banánem či v těstíčku smaženými jablíčky.Podobné recepty
- » Skořicová hrnková bábovka
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Skořicová buchta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová jablka s překvapením
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová poleva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová srdíčka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová bábovka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy