Skořicová omáčka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Skořicová omáčka

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hlavně musím předeslat, abyste se nebáli kozího mléka. Jeho charakteristická chuť nebude ve výsledku vůbec znát. Moje maminka k smrti nesnáší cokoliv byť jen připomínající kozí produkty, ale skořicová omáčka (nebo chcete-li poleva) jí chutná.

Varianta 1:
Smíchejte všechny ingredience v hrnci a přiveďte k varu. Nikam neodbíhejte, protože jakmile se směs začne vařit, prášek do pečiva způsobí, že vyběhne a začne pěnit. Stále míchejte, dokud pěna neopadne a poté vařte na mírném ohni 30 minut nebo do zhoustnutí. Vytáhněte skořici a dejte vychladit.

Varianta 2:
Postup se liší přidáním prášku do pečiva až když směs vaří. Potom se nechá na mírném ohni probublávat 60 minut, ale tento čas je relativní – průběžně kontrolujte, až je omáčka hustá tak, aby rovnoměrně pokryla zadní stranu lžíce – asi jako zmrzlinové polevy, ale chladnutím ještě zhoustne.

Oba postupy se dají aplikovat na kteroukoliv variantu. Obsah cukru a množství skořice můžete měnit podle chuti.

Poznámka:

Omáčka je vynikající jako poleva na zmrzlinu nebo s banánem či v těstíčku smaženými jablíčky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist