Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou III.
Kategorie: Moučníky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Vejce 4 ks
- Krupicový cukr 1 hrnek
- Polohrubá mouka 2 hrnek
- Kypřící prášek do pečiva 1 balení
- Mletá skořice 1.2 lžička
- Kakao holandského typu 1 lžíce
- Slunečnicový olej 1.2 hrnek
- Oloupané a na kostičky nakrájené asi 1-1,5 cm jablka 4 hrnek
- Vlašské ořechy, nasekané 1 hrst
- Sušené švestky, opláchnuté a pokrájené 1 hrst
- Na omáčku
- Švestková povidla 2 lžíce
- Červené suché víno 200 ml
- Rum 1 lžíce
- Med 1 lžíce
- Hřebíčky 3 ks
- Kousek celé skořice 1 ks
- Proužek z bio citronu 1 ks
- Citronová šťáva z citronu 1 ks
- Cukr na dochucení 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku s kypřicím práškem, skořici, kakao, olej a promíchejte; pak zapracujte jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, stáhněte s papírem z plechu – buchta musí zůstat vláčná.
2. Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.
2. Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.
Podobné recepty
- » Perníková buchta
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Hrníčková perníková bábovka
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Perníková fantazie
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Perníková buchta
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Perníková lízátka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Perníková chaloupka
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Perníková rajská omáčka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307994) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy