Rybízový koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rybízový koláč

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 170 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku přesijeme na vál, přidáme máslo, cukr, vejce a vypracujeme těsto. Vypracované těsto zabalíme do alobalové fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky odpočívat. Rybíz odstopkujeme, vypereme a necháme odkapat. Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny a přidáme mandle. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh, který přidáme do žloutkové hmoty. Nakonec přimícháme rybíz. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na pomoučněném válu do placky a vyložíme jím dno a boční stěny formy. Dno několikrát propícháme vidličkoou, naplníme a zarovnáme. Koláč pečeme 40 minut na druhé přičce od spoda. Koláč po upečení necháme ještě ve formě 5 minut stydnout a potom ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Vychladlý koláč pocukrujeme přáškovým cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist