Vepřová roláda plněná masovo-šalvějovou nádivkou
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Vepřová kýta v celku bez kosti 3 kg
- Sůl 3 lžička
- Pepř 3 lžička
- Suché červené víno + navíc do nádivky 1 sklenice
- NÁDIVKA
- Olivový olej 1 lahev
- Cibule, nasekaná najemno 2 ks
- Kuřecí játra, nasekaná nahrubo 200 g
- Mleté hovězí maso 200 g
- Piniové ořechy, nasucho opražené (lze nahradit mandlemi) 75 g
- Rozinky 100 g
- Šalvěj, lístky natrhané 0.5 svazek
- Petrželka, nasekaná 1 svazek
- Tymián 3 snítka
Doba přípravy: 265 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Kýtu omyjte, osušte a rozřízněte ji jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran ji důkladně osolte a opepřete a dejte stranou. Olej rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a pak na něm doměkka opečte cibule, přidejte játra a ze všech stran je opečte, pak přidejte i mleté maso a opékejte ho dohněda a zároveň jej vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmíchejte do pánve i opražené oříšky a rozinky, přidejte nasekanou šalvěj, petrželku a tymián, vlijte trochu vína, zahřejte a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte zchladnout.
2. Nádivku rozprostřete na maso, zarolujte ho, svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády, potřete ji olejem a dejte do pekáčku (na mřížku). Podlijte vínem a při 160°C pečte 4 hodiny doměkka.
2. Nádivku rozprostřete na maso, zarolujte ho, svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády, potřete ji olejem a dejte do pekáčku (na mřížku). Podlijte vínem a při 160°C pečte 4 hodiny doměkka.
Podobné recepty
- » Vepřová roláda plněná masovošalvějovou nádivkou
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřová roláda z plece
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 49x) - » Vepřová roláda s vaječnou náplní
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 27x) - » Vepřová roláda s nádivkou
(Hodnocení: 1.69 - hlasovalo 13x) - » Vepřová roláda ala mega španělský ptáček
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 14x) - » Vepřová roláda po italsku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Vepřová roláda ve španělské omáčce
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307994) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy