Sladkokyselé kuře
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Olej 1 dl
- Kuřecí prsa 4 ks
- Sójová omáčka 1 lžíce
- Sezamový olej 2 lžička
- Těstíčko tempura 1 miska
- Paprika červená - krájená na proužky 1 ks
- Česnek - drcený 2 stroužek
- Zázvor - loupaný,nasekaný - 2 cm 1 ks
- Sezamová semínka 1 lžíce
- Omáčka:
- Sójová omáčka 5 lžíce
- Vinný ocet bílý 5 lžíce
- Sherry 5 lžíce
- Cukr hnědý 2 lžíce
- Kukuřičný škrob 2 lžička
- Sůl 1 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Oběd
Země: Čína
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájím maso na malé proužky, poleji sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pěkně to promíchám, nechám chvíli ležet a jdu si připravit tempuru. Do ní pak namáčím na vidličku napíchnuté kousky masa a házím je do rozpáleného oleje.
Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
Poznámka:
Těstíčko tempura připravuji tak, že rozšlehám jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávám si pozor, abych těstíčko nepřešlehala. Musí být jen pěkně hladké.Podobné recepty
- » Kuřecí ve sladkokyselé omáčce
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 56x) - » Sladkokyselé vepřové nudličky s rýží
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové sladkokyselé maso s nudlemi
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Sladkokyselé okurky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové nudličky v sladkokyselé omáčce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy