Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Omytou a osušenou kýtu odblaníme a ořežeme přebytečný tuk. Osolíme a opepříme, potřeme olejem.

2. Kozí sýr nastrouháme, část mátových lístků odložíme na ozdobu, zbylé nasekáme. Česnek rozebereme na stroužky, ale neloupeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.

3. Rozloženou kýtu potřete sýrem, promíchaným se žloutkem a nasekanou mátou. Maso sbalíme a svážeme potravinovým provázkem nebo nití. Pod provázek nebo do štěrbin zastrkáme část natrhaného rozmarýnu.

4. Na pánvi rozehřejeme olej, kýtu ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáče, přidáme stroužky česneku, pokrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby 50 až 60 minut.

5. Po upečení kýtu přetáhneme alobalem a necháme ji asi 15-20 minut v teple dojít. Hotovou kýtu ozdobíme zbylou čerstvou mátou a rozmarýnem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist