Králík po provensálsku

Kategorie: Maso

Autor:

Králík po provensálsku

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1.Králíka očistěte a naporcujte. Snažte se ho také částečně vykostit.

2.Pak ho osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou.

3.V pekáčku rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

4.Vložte porce králíka a v troubě je opečte po všech stranách.

5.Pak podlijte vývarem z masoxu, do něhož vmíchejte protlak, víno a koření.

6.Duste v troubě, až se šťáva z části vydusí.

7.Pak přidejte pokrájené žampiony, oloupané a omyté šalotky a propláchnuté olivy.

8.Duste ještě chvíli, až se žampiony osmahnou. Podle potřeby podlijte trochou horké vody.

9.Měkké maso vyjměte na mísu a dejte na teplo.

10.Šťávu s žampiony, olivami a šalotkami promíchejte, podle potřeby zřeďte a zjemněte kouskem másla.

11.Maso podávejte přelité šťávou, obložené plátky žampionů, olivami a šalotkami s přílohou dušené rýže.

12.Pozn. Ve Francii je králík ceněným masem. Připravuje se na mnoho způsobu, z nichž v jižních kuchyních nesmí chybět česnek a provensálské koření.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist