Závitky se sardelovou pastou

Kategorie: Maso

Autor:

Závitky se sardelovou pastou

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist