Mořský vlk pečený s rajčátky

Kategorie: Maso

Autor:

Mořský vlk pečený s rajčátky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mořský vlk 2 ks
  • Ve slupce uvařené malé brambory 500 g
  • Stonky malých rajčat ( žluté nebo červené ) 4 ks
  • Limetka 1 ks
  • Černé olivy bez pecek 50 g
  • Bílé víno 1 dl
  • Olivový olej 1 dl
  • Dijonská hořčice 3 lžíce
  • Med 3 lžíce
  • Čerstvý tymián, rozmarýn, bazalka 10 snítka
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Nakrájená pažitka na posypání 1 hrst

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ryby omyjte, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z limetky a nechte odležet v chladu. Mezitím si nasekejte bylinky a promíchejte je s částí olivového oleje. Ryby rozložte na plech s rajčátky na stoncích a vše pokapejte olivovým olejem s bylinkami. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte asi 10 - 15 minut, dokud ryby nezezlátnou.

2. Brambory rozkrájejte na měsíčky a opečte je dozlatova na pánvi se zbylým olejem. Přidejte k nim olivy, med, dijonskou hořčici a přilejte bílé víno, opatrně promíchejte, prudce provařte a směs dejte na plech k rybám. Vše krátce zapečte a podávejte posypané pažitkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist