Králík na způsob zajíce

Kategorie: Maso

Autor:

Králík na způsob zajíce

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Králík se stáhne a vyvrhne asi tři dny před upotřebením. Upraví se tak jako na pečení (uřízne se hlava, přední běh, zbaví se žeber a blány břišní), nakrájí se na proužky slanina a králík se jí protáhne na hřbetě a na kýtách. Pak se dá do marinády, připravené takto:
v 1 litru vody vaříme větší cibuli, stroužek česneku, petržel, mrkev, celer, tymián, bobkový list a nové koření. Marináda se vaří tak dlouho, až zelenina v ní je úplně rozvařena. Pak se procedí, osolí, přidá se ocet a ponechá vychladnout. Až marináda úplně vychladne, dá se do ní králík, jenž se v ní nechá marinovat celý jeden den v chladné místnosti. Druhého dne se králík v marinádě peče, marinádou se i podlévá, a když je upečen, šťáva se zahustí asi 1/4 litrem kyselé smetany. V níž rozmícháme 4 lžíce hrubé mouky. Podle chuti se ještě omáčka osolí a zaleje octem. Králíka pak rozdělíme na porce a polejeme omáčkou. Podává se s knedlíky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist