Námořnické maso s rozinkovou rýží

Kategorie: Maso

Autor:

Námořnické maso s rozinkovou rýží

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso důkladně omyjte a osušte. Do šálu prokrojte kapsu a naplňte ji oloupanými vejci. Špičky vajec seřízněte a skládejte je těsně za sebou do otvoru. Kapsu uzavřete jehlou a maso po obvodu ovažte motouzem, tak aby si zachovalo při pečení tvar válce. Tři oloupané cibule nakrájejte nahrubo, maso osolte, opepřete a opečte na rozehřátém sádle z obou stran. Do výpeku vložte cibuli a orestujte ji dozlatova, přidejte rajský protlak, povidla a ještě chvíli
povařte. Zalijte 200 ml vody, vložte maso a pod poklicí duste za stálého podlévání doměkka. Měkké maso vyjměte, mouku důkladně rozkvedlejte ve 200 ml vody a směsí mouky za stálého míchání zahustěte omáčku. Nakonec vlijte víno a nechte přejít varem. Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou a na sítu ji nechte okapat. Do zbylé oloupané cibule napíchejte hřebíček a na rozehřátém oleji rýži orestujte, zalijte 500 ml studené vody, osolte, přidejte
cibuli a přiveďte k varu. Kastrol zakryjte a rýži doduste v troubě vyhřáté na 170 stupňů zhruba 20 minut; záleží na kvalitě a druhu rýže. Z hotové rýže vyjměte cibuli a vmíchejte citronovou kůru a rozinky. Maso nakrájejte na plátky, rýži rozdělte na talíře, přidejte omáčku a maso položte přes ní, aby vynikl řez vejce a masa.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist