Losos zapékaný s chřestem
Kategorie: Maso
Autor: adminrecepty

Suroviny
- Hladká mouka 150 g
- Máslo 75 g
- Vejce 3 ks
- Studená voda 1 lžíce
- Losos.filety bez kůže a kostí 300 g
- Zelený chřest 12 ks
- Smetana 20% 250 ml
- Česnek - sekaný 1 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Pepř bílý mletý 0.5 špetka
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zapékání
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Prohněťte těsto z mouky, másla a vajec, případně přimíchejte vodu, dokud se těsto nespojí. Těsto vložte do 20 cm formy na koláče. Těsto na dně formy důkladně propíchejte a formu dejte na přibližně 30 minut do lednice.
Těsto překryjte pečícím papírem a sušeným hráškem tak, aby při pečení samotného těsta nemohlo těsto vzejít. Krustu pečte ve spodní části trouby po dobu 8-10 minut. Formu vytáhněe z trouby a sundejte hrášek i pečící papír.
Oloupejte spodní části chřestu a povařte je 2 minuty v míste osolené vodě. Povařené spodní části chřestu nechte důkladně okapat a nakrájejte je na menší kousky. Horní část chřestu musí zůstat v celku.
Nakrájejte lososa na kostičky 1,5 x 1,5 cm. Pokryjte formu lososem a chřestem tak, aby špičky chřestu směřovaly ven.
Rozšlehejte vejce, smetanu a česnek a dochuťte solí a pepřem. Směs nalijte do formy.
Vše znovu zapečte ve střední části trouby, dokud náplň neztuhne a nezačne hnědnout.
Podávejte jako řezy spolu s listy čerstvého salátu.
Těsto překryjte pečícím papírem a sušeným hráškem tak, aby při pečení samotného těsta nemohlo těsto vzejít. Krustu pečte ve spodní části trouby po dobu 8-10 minut. Formu vytáhněe z trouby a sundejte hrášek i pečící papír.
Oloupejte spodní části chřestu a povařte je 2 minuty v míste osolené vodě. Povařené spodní části chřestu nechte důkladně okapat a nakrájejte je na menší kousky. Horní část chřestu musí zůstat v celku.
Nakrájejte lososa na kostičky 1,5 x 1,5 cm. Pokryjte formu lososem a chřestem tak, aby špičky chřestu směřovaly ven.
Rozšlehejte vejce, smetanu a česnek a dochuťte solí a pepřem. Směs nalijte do formy.
Vše znovu zapečte ve střední části trouby, dokud náplň neztuhne a nezačne hnědnout.
Podávejte jako řezy spolu s listy čerstvého salátu.
Podobné recepty
- » Smetanová omáčka s lososem a tagliatelle
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Losos na zelených fazolkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Krémová polévka z aljašského lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jednohubky s lososem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Šátečky plněné špenátem a lososem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Obložené chlebíčky s lososovou pomazánkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Losos pečený se zeleninou v alobalu
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316312) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234634) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131905) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy