Kančí rillettes s růžovým pepřem

Kategorie: Maso

Autor:

Kančí rillettes s růžovým pepřem

Suroviny

Porce: 1 + –
  • Kančí pečínka 1.5 kg
  • Sůl 2 lžička
  • Růžový pepř 5 lžíce
  • Cibule 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Uzená slanina 250 g
  • Voda 3 l
  • Gin 3 lžíce

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso osolíme a dáme do hrnce s polovinou pepře a bobkovými listy. Cibule oloupeme, nahrubo nakrájíme a přidáme do hrnce. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky, dáme rovněž do hrnce. Přilijeme vodu, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni bez pokličky asi 2 - 2,5 hodiny až je maso zcela měkké.

Maso vyjmeme, necháme trochu vychladnout, vykostíme ho a dvěma vidličkami rozdělíme po vláknech na kousky. Vývar vaříme tak dlouho, až zůstane jen asi půl litru tekutiny. Pak pečlivě vmícháme maso, 1 lžíci pepře a gin.

Hmotou naplníme paštikovou formu(1,25 litru )tak, aby tučný vývar pokrýval maso ze všech stran. Posypeme zbytkem pepře a nezakryté dáme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme jako tlačenku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist