Sushi - Maki s krabími tyčinkami

Kategorie: Maso

Autor:

Sushi - Maki s krabími tyčinkami

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou. Rýži jsem použil jasmínovou místo originální japonské rýže hikari (kulatá zrna). Rýže by po uvaření měla být lepkavá, proto nelze použít jako náhradu českou rýži. Vodu a rýži dáme do hrnce. Rýže by měla byt trochu ponořena. Přivedeme k varu a vaříme nepřikryté 2 - 3 minuty na prudkém ohni. Pak hrnec přikryjeme a vaříme na mírném ohni dalších cca 5 minut, voda v hrnci by se měla vyvařit. Lze použít i speciální hrnce na vaření rýže. Hrnec s rýží odstavíme a necháme cca 20 minut odpočinout.

Mezitím připravíme octový nálev. Používá se jen japonský ocet ale jako náhradu je možné použít nálev smícháním klasického octa, lžíce cukru a lžíce soli. Vše řádně promícháme, aby se cukr i sůl rozpustila. Do odstáté rýže přidáme buď japonský ocet nebo nálev jenž jsme si připravili dle chuti, pozor na kyselost. Rýži promícháme a necháme vychladnout .

Salátovou okurku opláchneme a nakrájíme podélně na hranolky (cca 0,5 cm až 1 cm v průměru). Nakrájíme jen takové množství, které upotřebíme jako náplň, záleží na velikosti okurky. Jarní cibulku odkrojíme a nať jemně nakrájíme (mimo konců).

Připravíme si bambusovou podložku, na kterou položíme arch mořské řasy lesklou stranou dolů kousek od spodního okraje. Rozprostřeme na mořskou řasu rovnoměrně připravenou rýži, a to na spodní část, nahoře by část řasy měla cca 1 - 2 cm vyčnívat. Vrstva by měla byt cca 0,5 cm vysoká. Střed podélně potřeme jemně japonským křenem wasabi, kdo nemá rád pálivé, tak jej nepotře. Postupně pak klademe na střed za sebou krabí tyčinky, jenž obkládáme nakrájenou okurkou. Nakonec posypeme střed jemně nakrájenou natí jarní cibulky. Bambusovou podložku pomalu srolujeme, co nejvíce stahujeme a trochu i utlačíme. Vznikne váleček, vrchní část konce řasy lehce navlhčíme a přitiskneme. Okraje ořízneme (doporučuji ostřejší nůž), sushi pak nakrájíme na cca 2 - 3 cm silné plátky. Postup opakujeme podle množství surovin.

Hotové sushi - maki s krabími tyčinkami namáčíme do sójové omáčky, možné i namáčet do wasabi . Po každém soustu zajídáme nakládaným zázvorem (pro zlepšení chuti).
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist