Zelinářský králík
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- máslo 3 lžíce
- pórek 1 ks
- citronová šťáva 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- česnek 2 stroužek
- cibule 1 ks
- králík 1 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- sušený zázvor 1 lžička
- olej 2 lžíce
- voda 0.4 l
- anglická slanina 150 g
- pikantní kečup 2 lžíce
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Očištěného a osušeného králíka potřeme marinádou. Marinádu si připravíme z prolisovaného česneku, 2 lžic oleje, jedné cibule nakrájené na kostičky, sušeného zázvoru, mleté papriky, pikantního kečupu a citronové šťávy. Marinádu dobře promícháme.
Králíka v marinádě vložíme do pekáče, přikryjeme utěrkou a necháme 6 hodin odležet. Potom přidáme do pekáče anglickou slaninu nakrájenou na proužky, máslo a podlijeme vodou. Králíka vložíme do trouby a pečeme za občasného přelití vypečenou šťávou a případně přelijeme vodou. Ke konci pečení přidáme ke králíkovi pórek nakrájený na špalíčky, kousky řapíkatého celeru a mrkev nakrájenou na dílky. Společně dopečeme doměkka.
Zelinářského králíka naporcujeme a podáváme ho s dušenou zeleninou. Porce přelijeme výpekem. Zelinářský králík je dobrý s bramborovými knedlíky nebo brambory.
Králíka v marinádě vložíme do pekáče, přikryjeme utěrkou a necháme 6 hodin odležet. Potom přidáme do pekáče anglickou slaninu nakrájenou na proužky, máslo a podlijeme vodou. Králíka vložíme do trouby a pečeme za občasného přelití vypečenou šťávou a případně přelijeme vodou. Ke konci pečení přidáme ke králíkovi pórek nakrájený na špalíčky, kousky řapíkatého celeru a mrkev nakrájenou na dílky. Společně dopečeme doměkka.
Zelinářského králíka naporcujeme a podáváme ho s dušenou zeleninou. Porce přelijeme výpekem. Zelinářský králík je dobrý s bramborovými knedlíky nebo brambory.
Podobné recepty
- » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Marinovaný pečený králík
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x) - » Králík na smetaně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Králík na slanině
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 13x) - » Králík na divoko
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Králík na liškách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232231) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy