Provensálský králík
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- králík 1 ks
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- cibule 2 ks
- podle chuti
- máslo 1 ks
- podle potřeby
- celý černý pepř 1 ks
- piri piri papričky 3 ks
- slanina 1 ks
- bobkový list 2 ks
- provensálské koření 1 ks
- celé nové koření 1 ks
- sůl 1 ks
- hořčice 1 ks
- grilovací koření 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- polévková zelenina v soli 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Králíka naporcujeme. Porce králíka osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme plátky uzeného bůčku nebo slaniny.
Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme.
Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava.
Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.
Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme.
Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava.
Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.
Podobné recepty
- » Provensálský králík na vejcích
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský králík na vejcích
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský tuňák
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský rajčatový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316316) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237929) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234645) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131912) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy