Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky. Cherry rajčata na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky.
Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. Směs osolíme, opepříme a poloodkryté dusíme asi 25 minut. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť.
V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, Podáváme horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Poznámka:

dlew chuti můžeme doplnit lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist