Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- sádlo 80 g
- hovězí maso 500 g
- cibule 2 ks
- masox 1 kostka
- mražený hrášek s mrkví 2 balíček
- kmín 1 lžička
- mrkev 2 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- podle chuti
- cukr krupice 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- citron 1 ks
- sůl 1 ks
- podle potřeby
- máslo 1 ks
- příloha
- vařené brambory 1 ks
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme.
Sádlo rozpustíme v kastrolu a smažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí . Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Pak ho osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme vývarem, připraveným z kostky masoxu a hrnku horké vody. Hovězí necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2 hodiny, podle druhu masa.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Osmahneme ji na másle, pak přisypeme i mraženou mrkev s hráškem a ještě chvíli smažíme, dokud mražená zelenina nepovolí. Posolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou, podle chuti můžeme i osladit lžičkou cukru. Mrkvovou směs přidáme k masu a společně dusíme do změknutí masa. Podle potřeby podléváme.
Z másla a hladké mouky usmažíme růžovou jíšku a necháme ji vychladnout. Vychladlou ji vmícháme ke konci dušení k masu a zelenině. Omáčka se zahustí. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, nebo i šťávou z citronu.
Pozn: K přípravě můžeme použít hovězí maso zadní i libovější přední, nebo i roštěnec. Dobu přípravy lze zkrátit, pokud budeme maso vařit s mrkví v papinově hrnci.
Hovězí maso, dušené s mrkví a hráškem, podáváme s uvařenými brambory.
Sádlo rozpustíme v kastrolu a smažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí . Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Pak ho osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme vývarem, připraveným z kostky masoxu a hrnku horké vody. Hovězí necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2 hodiny, podle druhu masa.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Osmahneme ji na másle, pak přisypeme i mraženou mrkev s hráškem a ještě chvíli smažíme, dokud mražená zelenina nepovolí. Posolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou, podle chuti můžeme i osladit lžičkou cukru. Mrkvovou směs přidáme k masu a společně dusíme do změknutí masa. Podle potřeby podléváme.
Z másla a hladké mouky usmažíme růžovou jíšku a necháme ji vychladnout. Vychladlou ji vmícháme ke konci dušení k masu a zelenině. Omáčka se zahustí. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, nebo i šťávou z citronu.
Pozn: K přípravě můžeme použít hovězí maso zadní i libovější přední, nebo i roštěnec. Dobu přípravy lze zkrátit, pokud budeme maso vařit s mrkví v papinově hrnci.
Hovězí maso, dušené s mrkví a hráškem, podáváme s uvařenými brambory.
Podobné recepty
- » Dušené hovězí po florentinsku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené hovězí na hlívách
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené hovězí maso s jemnou křenovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené hovězí s brambory a silnou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené hovězí maso
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené kapustičky I.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012783) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292331) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236118) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223336) - » Couračka
(Navštívilo: 150669) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128292) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112877)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy