Kapr po židovsku
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- rum 150 ml
- mandle 100 g
- povidla 4 lžíce
- máslo na smažení 50 g
- perníkové koření 0.5 lžička
- rozinky 50 g
- hřebíček 3 ks
- brusinky 1 ks
- mletá skořice 0.5 lžička
- vykostěné filety z kapra 4 ks
- sůl 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- bílé víno 300 ml
- citronová kůra 1 ks
- podle potřeby
- cukr 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejdříve si naložíme suché plody, zalijeme (ne celým) rumem a přidáme citronovou kůru, skořici, hřebíček. Pro "dovonění" přidáme perníkové koření, pak vmícháme ještě trošku cukru, do směsi přilijeme část vína a trochu osolíme. Sušené plody přivedeme k varu a odstavíme.
Mezitím si připravíme omáčku z povidel. Vezmeme lžíci sádla a rozpustíme v hrnci. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vložíme 3 - 4 lžíce povidel. Aby směs "povolila", ředíme vínem a mícháme. Na závěr přidáme opět rum.
Do rozmíchaných povidel přidáme marinované plody. Omáčku necháme odpočívat na sporáku, dokud nedoděláme kapra.
Filety (nejlépe pokojové teploty) osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo. Z každé strany opékáme 2 - 3 minuty.
Kapr po židovsku nejlépe chutná s bramborovou kaší.
Mezitím si připravíme omáčku z povidel. Vezmeme lžíci sádla a rozpustíme v hrnci. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vložíme 3 - 4 lžíce povidel. Aby směs "povolila", ředíme vínem a mícháme. Na závěr přidáme opět rum.
Do rozmíchaných povidel přidáme marinované plody. Omáčku necháme odpočívat na sporáku, dokud nedoděláme kapra.
Filety (nejlépe pokojové teploty) osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo. Z každé strany opékáme 2 - 3 minuty.
Kapr po židovsku nejlépe chutná s bramborovou kaší.
Podobné recepty
- » Kapr po židovsku I
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kapr pečený na másle
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Rybí salát z kapra
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Obalovaný kapr
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Kapr dušený v zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tatarský biftek z kapra
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Kapr v křupavém kabátku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015877) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 309061) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237450) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232789) - » Couračka
(Navštívilo: 150791) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131220) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113723)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy