Kapr po židovsku

Kategorie: Maso

Autor:

Kapr po židovsku

Suroviny

Porce: 4 + –
  • rum 150 ml
  • mandle 100 g
  • povidla 4 lžíce
  • máslo na smažení 50 g
  • perníkové koření 0.5 lžička
  • rozinky 50 g
  • hřebíček 3 ks
  • brusinky 1 ks
  • mletá skořice 0.5 lžička
  • vykostěné filety z kapra 4 ks
  • sůl 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • cukr krupice 1 lžíce
  • bílé víno 300 ml
  • citronová kůra 1 ks
  • podle potřeby
  • cukr 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si naložíme suché plody, zalijeme (ne celým) rumem a přidáme citronovou kůru, skořici, hřebíček. Pro "dovonění" přidáme perníkové koření, pak vmícháme ještě trošku cukru, do směsi přilijeme část vína a trochu osolíme. Sušené plody přivedeme k varu a odstavíme.

Mezitím si připravíme omáčku z povidel. Vezmeme lžíci sádla a rozpustíme v hrnci. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak do hrnce vložíme 3 - 4 lžíce povidel. Aby směs "povolila", ředíme vínem a mícháme. Na závěr přidáme opět rum.

Do rozmíchaných povidel přidáme marinované plody. Omáčku necháme odpočívat na sporáku, dokud nedoděláme kapra.

Filety (nejlépe pokojové teploty) osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo. Z každé strany opékáme 2 - 3 minuty.

Kapr po židovsku nejlépe chutná s bramborovou kaší.
Vložte nový příspěvek



Napsáno 0/5000 znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist