Turecký kuřecí kebab
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- kuřecí prsní řízek 500 g
- marináda
- citron 0.5 ks
- mletý kmín 1 lžička
- mletý černý pepř 1 lžička
- česnek 2 stroužek
- kečup 1 lžíce
- mletý zázvor 1 lžička
- sůl 1 lžička
- olivový olej 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- řecký bílý jogurt 1 kelímek
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Turecko
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do velké mísy dáme bílý jogurt řeckého typu a zalijeme trochou olivového oleje, přidáme sůl, mletý černý pepř, mletou červenou sladkou papriku, mletý kmín, mletý zázvor, prolisované dva stroužky česneku (kdo má rád, může dát česneku i více), lžíci kečupu a mísu zalijeme trochou vody, do které předtím vymačkáme cca půlku citronu. Všechny ingredience důkladně smícháme v míse.
Kuřecí prsa nakrájíme na stejné kostky (spíše menší). Pokud máme kuřecí prsa s kostí, tak vykostíme. Do připravené směsi přidáme kousky kuřecího masa a důkladně v marinádě obalíme ze všech stran. Vše necháme v míse a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Čím déle však necháme odležet, tím lépe.
Marinované kostky masa napichujeme těsně za sebe do libovolné dálky na šampury (nerezová tyčka na přípravu kebabu). Pokud šampury nemáme, můžeme napíchnout na cokoli jiného, klidně třeba i na špejle, které pokládáme na gril. Nikdy ne na přímý oheň, pouze na žhavé uhlíky.
Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není kuřecí na obou koncích špejle či šampury viditelně propečené až ke svému středu. Kebab lze připravit i na pánvi, není to ale úplně ono, daleko lepší chuti dosáhneme grilováním.
Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme z tyčky na talíř a ihned podáváme. V Turecku je kebab podáván s grilovaným rajčetem a paprikou, k tomu nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Nebo v Íránu je častá jako příloha vařená rýže zalitá rozpuštěným máslem a chilli paprička.
Kuřecí prsa nakrájíme na stejné kostky (spíše menší). Pokud máme kuřecí prsa s kostí, tak vykostíme. Do připravené směsi přidáme kousky kuřecího masa a důkladně v marinádě obalíme ze všech stran. Vše necháme v míse a necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Čím déle však necháme odležet, tím lépe.
Marinované kostky masa napichujeme těsně za sebe do libovolné dálky na šampury (nerezová tyčka na přípravu kebabu). Pokud šampury nemáme, můžeme napíchnout na cokoli jiného, klidně třeba i na špejle, které pokládáme na gril. Nikdy ne na přímý oheň, pouze na žhavé uhlíky.
Turecký kuřecí kebab grilujeme tak dlouho, dokud není kuřecí na obou koncích špejle či šampury viditelně propečené až ke svému středu. Kebab lze připravit i na pánvi, není to ale úplně ono, daleko lepší chuti dosáhneme grilováním.
Turecký kuřecí kebab po vyjmutí z grilu opatrně stáhneme z tyčky na talíř a ihned podáváme. V Turecku je kebab podáván s grilovaným rajčetem a paprikou, k tomu nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Nebo v Íránu je častá jako příloha vařená rýže zalitá rozpuštěným máslem a chilli paprička.
Podobné recepty
- » Domácí Turecký med
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » TURECKÝ MED
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Turecký salát z kuskusu
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí turecký med
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Turecký jehněčí Sach
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Turecký okurkový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Turecký mrkvový salát s jogurtem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308490) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232266) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy