Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- sójová omáčka 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
- sezamová semínka 1 lžíce
- kuřecí křídla 1 kg
- tekutý med 2 lžíce
- sůl 0.5 lžička
- sezamový olej 2 lžíce
- čerstvě mletý černý pepř 0.25 lžíce
- podle chuti
- sušený česnek 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Thajsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kuřecí křidélka očistíme, omyjeme a osušíme. Kdo chce, odkrojí špičky a překrojí křidélka v kloubu na polovinu. Já jsem to tak nedělala, protože křidélka u nás doma rádi ohryzáváme a cucáme tuto dobrotu.
Křidélka z obou stran vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sušeným česnekem a práškem do pečiva. Ano, dobře čtete, ne škrobem, ale práškem do pečiva. V původním receptu byl mletý bílý pepř a chyběl čerstvý zázvor, česnek byl čerstvý, ne sušený, ostatní postup je shodný.
Připravená kuřecí křidélka rozložíme na plech s pečícím papírem, žádný tuk v této fázi nepřidáváme, postačí tuk, který se vypeče z křidélek. Troubu předtím vyhřejeme na 230 °C a vložíme péct kuřecí křidélka. Nejprve pečeme při této teplotě 15 minut z jedné strany, potom vybereme z trouby. Křidélka obrátíme pomocí kleští na druhou stranu a při stejné teplotě pečeme ještě 18 - 20 minut. Křidélka vybereme z trouby a přeložíme je na talíř.
V titanové, keramické či teflonové pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme čerstvý zázvor pokrájený na proužky, sójovou omáčku a tekutý med, promícháme, vložíme předpečená křidélka a za stálého obracení je v této směsi na silném plameni zprudka 2 - 3 minuty opékáme. Když se směsí důkladně obalí, přesypeme je sezamovými semínky a krátce spolu ještě opečeme. Horká křidélka uložíme na talíř a servírujeme.
Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem podáváme s čerstvým domácím chlebem, čerstvým pečivem, pikantními nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s pikantním zelným salátem.
Je to vynikající pochoutka pro milovníky asijských chutí, kde úžasně kontrastuje sladko-slaná kořeněná zázvorová a česneková chuť jemného měkkého masa s vypečenou kůžičkou. Recept vřele doporučuji, gurmáni si jistě přijdou na své.
Křidélka z obou stran vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sušeným česnekem a práškem do pečiva. Ano, dobře čtete, ne škrobem, ale práškem do pečiva. V původním receptu byl mletý bílý pepř a chyběl čerstvý zázvor, česnek byl čerstvý, ne sušený, ostatní postup je shodný.
Připravená kuřecí křidélka rozložíme na plech s pečícím papírem, žádný tuk v této fázi nepřidáváme, postačí tuk, který se vypeče z křidélek. Troubu předtím vyhřejeme na 230 °C a vložíme péct kuřecí křidélka. Nejprve pečeme při této teplotě 15 minut z jedné strany, potom vybereme z trouby. Křidélka obrátíme pomocí kleští na druhou stranu a při stejné teplotě pečeme ještě 18 - 20 minut. Křidélka vybereme z trouby a přeložíme je na talíř.
V titanové, keramické či teflonové pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme čerstvý zázvor pokrájený na proužky, sójovou omáčku a tekutý med, promícháme, vložíme předpečená křidélka a za stálého obracení je v této směsi na silném plameni zprudka 2 - 3 minuty opékáme. Když se směsí důkladně obalí, přesypeme je sezamovými semínky a krátce spolu ještě opečeme. Horká křidélka uložíme na talíř a servírujeme.
Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem podáváme s čerstvým domácím chlebem, čerstvým pečivem, pikantními nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s pikantním zelným salátem.
Je to vynikající pochoutka pro milovníky asijských chutí, kde úžasně kontrastuje sladko-slaná kořeněná zázvorová a česneková chuť jemného měkkého masa s vypečenou kůžičkou. Recept vřele doporučuji, gurmáni si jistě přijdou na své.
Podobné recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Hodnocení: 1.99 - hlasovalo 72x) - » Kuřecí strips KFC
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 509x) - » Kuřecí rarášci
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 225x) - » Gnocchi s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 27x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Špecle se sýrovou omáčkou s kuřecím masem a šunkou
(Hodnocení: 1.28 - hlasovalo 54x) - » Kuřecí kapsa s tvarůžky
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316315) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237928) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234637) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131906) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy