Mořský úhoř na Istrii
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- olivový olej 1 dl
- olivy (zelené a tvrdé) 300 g
- čerstvý mořský úhoř 1 kg
- vegeta 1 lžička
- zralé divoké fíky 400 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Chorvatsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
V Pule je i v létě, mimo hlavní rybí sezónu, dobře zásobený rybní trh.
Koupíme 1kg mořského úhoře (nejlépe hned v 6 ráno), sáček vegety a olivový olej.
Tam, kde bydlíme, nakrájíme úhoře jako salám - na asi 3cm široká kolečka. Žádná limetka, žádný citron, jen úhoře zakápneme olejem. Úhoře zakryjeme mikrotenem a necháme odležet. Fíky a olivy je dobré dát do lednice.
Večer po nažhavení grilu vyjmeme fíky, omyjeme je a bez odstranění slupky je nakrájíme na plátky. Olivy jenom zbavíme stonků.
Gril na dřevěné uhlí je někdy u moře zákeřná věc. Problémům se vyhneme, když se vyhneme větru. Kousky úhoře klademe řeznou plochou na aluminiovou grilovací misku a pokryjeme plátky fíků. Když se fíky začnou po stranách porcí úhoře roztékat, vše hojně obložíme olivami. Čas pečení se pohybuje podle počasí a místa pobytu kolem 20 minut.
Na tácky klademe úhoře, který prakticky nemá kosti, pokrytého fíky a obloženého olivami. V puse vám pecka vypadne sama od sebe.
Koupíme 1kg mořského úhoře (nejlépe hned v 6 ráno), sáček vegety a olivový olej.
Tam, kde bydlíme, nakrájíme úhoře jako salám - na asi 3cm široká kolečka. Žádná limetka, žádný citron, jen úhoře zakápneme olejem. Úhoře zakryjeme mikrotenem a necháme odležet. Fíky a olivy je dobré dát do lednice.
Večer po nažhavení grilu vyjmeme fíky, omyjeme je a bez odstranění slupky je nakrájíme na plátky. Olivy jenom zbavíme stonků.
Gril na dřevěné uhlí je někdy u moře zákeřná věc. Problémům se vyhneme, když se vyhneme větru. Kousky úhoře klademe řeznou plochou na aluminiovou grilovací misku a pokryjeme plátky fíků. Když se fíky začnou po stranách porcí úhoře roztékat, vše hojně obložíme olivami. Čas pečení se pohybuje podle počasí a místa pobytu kolem 20 minut.
Na tácky klademe úhoře, který prakticky nemá kosti, pokrytého fíky a obloženého olivami. V puse vám pecka vypadne sama od sebe.
Podobné recepty
- » Mořský vlk pečený v alobalu na grilu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Šafránové rizoto s humrem a mořskými plody
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Pizza s mořskými plody
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kuřecí rizoto s mořskými plody
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Mořský ďas v houbové omáčky
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Mořský okoun pečený v remosce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Paella s mořskými plody
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234630) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131901) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy