Česneková plec

Kategorie: Maso

Autor:

Česneková plec

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřová plec 800 g
  • Olej 1 ks
  • Sůl 1 ks
  • Pepř mletý 1 ks
  • Česnek 50 g
  • Masox 0.5 kostka
  • Vařící voda 400 ml

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran dozlatova, aby mělo pěknou kůrčičku. Po osmažení vhodíme rozmačkaný česnek jen krátce orestovat, přidáme vařící vodu a rozdrobený bujon. Použít můžeme i zeleninový nebo masový vývar. Zaklopíme a necháme péct nebo dusit doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Během přípravy se nám tekutina zredukuje na výbornou omáčku, kterou pak plátky masa na talíři přelijeme.
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo s bramborovým knedlíkem, noky, rýží nebo těstovinami.
Pokud máme rádi více omáčky a ne jen sos, tak můžeme přidat trochu více vody ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a necháme provařit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist