Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vepřová plec s kostí a kůží (příčný řez vysoký 4 cm) 1.3 kg
- mladý čerstvý česnek 3 ks
- karotky 2 ks
- mladá petržel 2 ks
- lístky libeček 3 ks
- dle chuti a potřeby sůl, pepř, mletý kmín, vývar, slunečnicový olej, hladká mouka 1 ks
- střední cibule 2 ks
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený plát masa velmi zprudka opečeme na slunečnicovém oleji do zlatavé barvy.
Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce a podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny.
Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vodou. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hladké mouky a 10 minut provaříme.
Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.
Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce a podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny.
Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vodou. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hladké mouky a 10 minut provaříme.
Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.
Podobné recepty
- » Pečená vepřová plec
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 10x) - » Pečená vepřová plec se zelím,bramborami a klobásami
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Marinovaná pečená vepřová panenka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Pečená vepřová plec
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 10x) - » Pečená vepřová plec se zelím,bramborami a klobásami
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Pečená vepřová kolena na zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316295) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234604) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy